Aquesta web utilitza el català com a idioma original i fem ús de google translator per a les altres llengües. És posible que trobeu errors en els noms dels animals i en algunes paraules o frases del text. Per això demano disculpes pels errors de traducció, tasca impossible d’afrontar si no és de manera automática. Gràcies.

Cigales Europa - Cicadidae

Les Cigales son una família d'insectes de l'ordre Hemiptera, viuen en climes atemperats i tropicals. Tenen cicles de vida que poden ser molt llargs, de diversos anys.

Els mascles emeten el cant per atraure les femelles, un so molt intens que caracteritza els paisatges sonors diurns dels estius dels climes atemperats i també de les regions tropicals. 

El so es produeix amb la contracció d'unes plaques de quitina situades a l'abdomen anomenades "timbals" i amplificat a través d'uns sacs d'aire al mateix abdomen.

 

Adreces d'interés:

https://cicadacat.wix.com/index

http://www.cicadasong.eu/

https://www.cicadamania.com/

 

El cant no es molt fort i es pot confondre amb el d'un ortòpter: agut i de "notes" fines repetides a ritme força constant, amb uns breus silencis entre estrofes, recorda el so d'un aspersor de reg.

El cant recorda el so d'un aspersor de reg: "tic-tic-tic-tic   tic   tic-tic-tic-tic..." 

El cant es un brunzit continuat, agut, no massa fort.

Cigala de color negre amb línees de color carbassa ben contrastades. Cant perllongat, agut.

Una de les cigales mes grans d'Europa.

Una de les cigales mes grans d'Europa.

Cant agut, sostingut, amb breus intèrvals de silenci. Rcorda el brunzit d'una línea elèctrica.

El cant és agut, continu i recorda el brunzit d'una línea elèctrica. 

El cant de zel és discontinu, un "zip...zip...zip..."

Una de les cigales mes popular, coneguda pel seu cant "txi-txi-txi-txi..." continu i potent, característic de les pinedes mediterrànies.