Aquesta web utilitza el català com a idioma original i fem ús de google translator per a les altres llengües. És posible que trobeu errors en els noms dels animals i en algunes paraules o frases del text. Per això demano disculpes pels errors de traducció, tasca impossible d’afrontar si no és de manera automática. Gràcies.

Orangutan de Borneo jove

Travessem el riu pel pont i agafem el camí que s'endinsa al bosc, un corriol estret i amb branques baixes que travessen el cami d'una banda a l'altra. De cop sentim el soroll de branques sobre els nostres caps i veiem un orangutà jove observant-nos. Està inquiet i fa unes crides guturals, sonen com petons, i agita les branques: vol travessar cap a l'altre banda del bosc i nosaltres allà al bell mig li fem nosa. Poc a poc ens retirem camí enrera i aviat travessa i desapareix dins el bosc.

Quan sigui un adult, i inquiet vulgui mostar que nosaltres allà fem nosa, llençarà branques de bona mida. Això ho vam viure més endavant quan una femella amb una cria, amoïnada per la nostra presència i des de bona alçada, trencà i ens llençà un parell de branques grans i pesants.

Nom científic

Pongo pygmaeus

Fitxa tècnica

Gravadora Sound Devices 722, parella de mics Sennheiser 8040, arxius audio wav 48/24