Aquesta web utilitza el català com a idioma original i fem ús de google translator per a les altres llengües. És posible que trobeu errors en els noms dels animals i en algunes paraules o frases del text. Per això demano disculpes pels errors de traducció, tasca impossible d’afrontar si no és de manera automática. Gràcies.

Cóm establir relacions de parentiu amb altres espècies CCCB

02-10-2021
Tallers
Xerrades

Converses entre runes

Com establir relacions de
parentiu amb la resta d'espècies?

Conversa oberta amb Clara Piazuelo i Eloïsa Matheu

Cursos i tallers + Debats

La pensadora Donna Haraway ens urgeix a treballar pel mutu enteniment i la cooperació entre humans, i entre humans i no humans. Si la vida es manté i genera a través de relacions entre organismes d'espècies diferents, per a una recuperació i un floriment encara possibles del nostre món en comú, cal enfortir parentius multiespècies de manera urgent.

En aquesta sessió parlarem sobre co-domesticació, zoonosi, compost, col·laboracions entre espècies i responsabilitat amb la investigadora Clara Piazuelo i la biòloga i paisatgista sonora Eloïsa Matheu. Ens preguntarem com podem deixar-nos afectar per éssers no humans: com practicar la curiositat sense sadisme per conèixer-nos mútuament? Quina forma adquireix cada parentiu, on i a qui connecten i desconnecten les seves línies? Qui viu i qui mor, i de quina manera, en cada parentiu? Quins parentius hem d'enfortir per contribuir al reequilibri del món?

 

Participants: Clara Piazuelo, Eloïsa Matheu de Cortada

Directors/es: Helen Torres

Aquesta activitat forma part de: Ciència fricció, Converses entre runes