Aquesta web utilitza el català com a idioma original i fem ús de google translator per a les altres llengües. És posible que trobeu errors en els noms dels animals i en algunes paraules o frases del text. Per això demano disculpes pels errors de traducció, tasca impossible d’afrontar si no és de manera automática. Gràcies.

Retorn al niu

04-05-2022
Audicions
Col·laboracions
Ràdio, TV
Entrevistes

Retorn al niu és un documental sonor realitzat per Laura Romero durant la primavera de 2022 amb enregistraments de paisatges i cants d'ocells a la regió de la Vall d'Albaida (Aielo de Malferit, L'Olleria). L'autora combina la presència dels cants dels ocells amb les oralitats de veïns de la zona en relació a la seva lluita per la preservació del paratge natural.

Retorn al niu reflexiona sobre l'actual conflicte de la instal·lació massiva de macro-plantes fotovoltaiques a la Comunitat Valenciana, que en aquests moments està gestionant més de 300 projectes en zones rurals. La peça homenatja a més el pacient i apassionat ofici de l'ornitologia i l'enregistrament de camp: normalment escoltem els cants dels ocells però no arribem a veure-les o distingir-les, és en si l'escolta acusmàtica de cada dia...

Una conversa entre la Laura i jo mateixa fa una mica de fil conductor... Enhorabona per aquesta peça sonora, que NO visual.

Un plaer Laura!