Aquesta web utilitza el català com a idioma original i fem ús de google translator per a les altres llengües. És posible que trobeu errors en els noms dels animals i en algunes paraules o frases del text. Per això demano disculpes pels errors de traducció, tasca impossible d’afrontar si no és de manera automática. Gràcies.

Vida Verda a Ràdio4

corriol camanegra
11-05-2023
Col·laboracions
Ràdio, TV

La vida no humana a les platges catalanes

A Vida Verda de Ràdio 4, programa conduït per Pilar Sampietro.

El corriol camanegre es un dels ocells que necessita la sorra de les nostres platges nidificar. Eloïsa Matheu ha gravat els seus sons mentre s’apropaven al trencant de les ones per trobar aliment i restes de tota mena per bastir els nius. Es troben en retrocés degut a la pressió urbanística del litoral. Descobrim la vida a la sorra de les platges, els corriols camanegres, les garses de mar o el xatrac bec llarg.

A mes, en aquest programa podreu escoltar:

La mirada eco feminista ens apropa molt millor a les situacions i els problemes que entorna el món rural. Ho analitzem en clau d'Emergència Climàtica amb l'artista i pensadora al voltant de la ruralitat Vanesa Freixa Riba, autora del llibre "Ruralisme. La lluita per una vida millor", la científica Federica Ravera i la il·lustradora Martina Manyà autores de la novel.la gràfica "Dones de la Muntanya, cròniques de pagesia i ruralitats".

I no us perdeu l'etnomusicologa Eva Julián, que ens presenta el seu Sound&Life de bioacústica terapèutica i com les modulacions sonores de la natura interactuen amb nosaltres.

 

Gravació: corriols camanegres gravats al Delta de l'Ebre